Stedentrip Praag boeken - stedentripsgoedkoop.nl

Een voordelige stedentrip naar Praag boeken

Op de site www.stedentripsgoedkoop.nl heb je nu de kans om een unieke voordelige stedentrip naar Praag te boeken. Je kunt alles gemakkelijk online regelen en om je alvast een idee te geven van wat je absoluut niet mag missen als je in Praag bent vind je hier wat tips.

Bekijk hier het complete overzicht goedkope stedentrips Praag...

Praag is een prachtige stad en is misschien nog niet zo heel bekend bij het grote publiek. Je zult het misschien in eerste instantie niet verwachten maar er is een hele hoop te beleven en te ontdekken in Praag. De hele binnenstad van Praag is opgenomen op de werelderfgoedlijst van UNESCO dus dit is zeker de moeite waard om eens een dagje door heen te lopen.

Bereid je goed voor op je voordelige stedentrip naar Praag en zorg dat je gemakkelijke schoenen bij je hebt, want Praag kent behoorlijke hoogteverschillen en soms moet je even wat moeite doen om een bezienswaardigheid te bereiken.

stedentrip praag

Uniek om te bezoeken als je in Praag bent is de oude Karelsbrug die de oude stad verbindt met de wijk Mala Strana. De brug is vooral bekend om zijn vele beelden van heilige figuren. Als je op de brug staat heb je een uniek uitzicht over de stad.

Een ander prachtig iets om te bezoeken op je voordelige stedentrip naar Praag is de Praagse burcht. De oudste delen van dit immens grote bouwwerk stammen al uit de 9de eeuw. Het is het grootste burcht ter wereld en heeft al heel wat oorlogen doorstaan. De burcht ligt op een hoog punt in de stad waardoor je het al van veraf ziet liggen. Vergeet je camera niet want in de burcht vind je kerken, kastelen, kapellen, pleinen kunstcollecties en de wereldberoemde St. Vituskathedraal. Je kunt hier met gemak een hele dag doorbrengen tijdens je voordelige stedentrip naar Praag.

Een unieke wijk in Praag is de Joodse wijk Josefov. Vroeger was de wijk overbevolkt en je vindt er nog prachtige synagoges. Het is zeker de moeite waard om deze wijk te bezoeken tijdens je stedentrip want je krijgt een goed beeld van de Joodse geschiedenis. Als je van museums houd dan is het Joods museum in deze wijk een echte aanrader.

Een opvallend gebouw in Praag is het Ginger en Fred gebouw. Dit opmerkelijke gebouw heeft haar naam te danken aan het dansende paar Ginger Rogers en Fred Astaire. Het heet dan ook niet voor niets het dansende huis. Op de zesde verdieping zit een exclusief restaurant met prachtig uitzicht over de stad. Als je écht op zoek bent naar iets bijzonders kun je reserveren om hier een hapje te eten.

Een bezienswaardigheid die jaarlijks door duizenden toeristen wordt bezocht is het beroemde uurwerk van Praag. Dit historische uurwerk bevind zich op de gevel van het raadhuis. Het bijzondere aan dit uurwerk is dat de wijzerplaat, naast de tijd ook de stand van de zon en de maan aangeeft. Elk heel uur gaat er een deurtje open boven aan de klok waar dan één van de 12 apostelen uit zal komen.

Je verwacht het misschien niet zo als je denkt aan Praag maar een bezoekje aan de Praag Zoo mag niet ontbreken tijdens je voordelige stedentrip naar Praag. Op ruim 60 hectare is een prachtige dierentuin gebouwd en ligt midden in de wijk Troja. Je vind er dieren zoals olifanten, nijlpaarden, apen, maar ook een unieke verzameling vogels. Er is genoeg te zien in het zich vernieuwende Praag, grijp je kans en boek je voordelige stedentrip op www.stedentripsgoedkoop.nl.

Bekijk hier het complete overzicht goedkope stedentrips Praag...

© 2014 Euroracers Vakantiescript | Stedentrip Praag boeken - stedentripsgoedkoop.nl | Met trots gemaakt door: Vakantie-script.nl