Goedkope Stedentrip Parijs Boeken - StedentripsGoedkoop.nl

Goedkope stedentrip Parijs boeken

Voordelige stedentrip naar Parijs

Parijs is de hoofdstad van Frankrijk en deze stad telt, inclusief haar voorsteden, méér dan 11 miljoen inwoners. Parijs is één van de grootste steden van Europa en is een van de belangrijkste steden in de wereld. Als je er bent zul het je snel duidelijk worden waarom: Parijs wordt jaarlijks door miljoenen toeristen bezocht.

Het toerisme is daardoor een grote bron van inkomsten voor Parijs. In de top tien van de meest bezochte bezienswaardigheden in Europa staat Parijs op één. Het zijn vooral de vele historische en culturele bezienswaardigheden die de bezoekers naar deze geweldige stad lokt.

Iets anders is dat onlosmakelijk aan Parijs is verbonden, is de romantiek. Parijs heeft niet voor niets de bijnaam 'stad van de liefde'. De romantische straatjes met de vele terrasjes maken Parijs gezellig. Mocht je een stedentrip naar Parijs overwegen, houd dan wel rekening met het feit dat Parijs niet goedkoop is (terrasjes, uit eten, taxi's).

Ken je iemand die niet weet wat de Eiffeltoren is? Er zullen ook maar weinig mensen zijn die niet weten dat dit monument in de Franse hoofdstad Parijs staat. Het stalen gevaarte is maar liefst 324 meter hoog, inclusief de televisieantennes (317 meter zonder). Als je de televisetorens niet meerekent is het de hoogste toren van Europa.

Op het moment dat de Eiffeltoren in 1889 opgeleverd werd was het zelfs de hoogste toren van de wereld. Nu, ruim een eeuw later, is de Eiffeltoren hét symbool van Parijs en hebben al meer dan kwart miljard mensen een bezoek gebracht aan de toren. Dat is exclusief de toeristen die wél naar de Eiffeltoren gegaan zijn maar geen kaartje hebben gekocht om omhoog te gaan.

Fietsen in Parijs is een echte aanrader. Parijs is veilig en vooral heel erg leuk. Samen met een begeleider fiets je op je gemakje door de stad en kun je heel veel bekende bezienswaardigheden zien. Zo krijg je de Eifeltoren zeker te zien tijdens deze tocht. Verder zal de gids je ook meenemen naar wat minder bekende, maar minstens zo prachtige, bezienswaardigheden.

goedkope stedentrip Parijs boeken

Parijs is ook erg in trek voor het maken van trouwfoto's. Niet alleen doen mensen die in Parijs trouwen dit, maar ook stellen die naar Parijs komen op huwelijksreis of speciaal naar Parijs afreizen voor hun bruidsreportage. Parijs heeft dan ook heel veel fantastische locaties om prachtige foto's te kunnen maken. Favoriete plaatsen zijn o.a. de parken en tuinen, in de buurt van de Eiffeltoren, Montmartre en de diverse paleizen. Natuurlijk mogen de bruggen van Parijs ook niet ontbreken op een trouwreportage, met name de aanwezige liefdesslotjes op Pont des Arts maken deze locatie helemaal af.

De beroemde brug ligt in het centrum van Parijs en wordt al jaren volgehangen met hangslotjes. In juni 2014 bezweek een deel van het hekwerk door het gewicht van de slotjes...

Ben je een liefhebber van tweedehands spullen, antiek of brocantes? Dan is Parijs helemaal het einde voor jou. In Parijs worden tientallen vlooienmarkten per week gehouden, van klein tot groot. Sommige vlooienmarkten zijn alleen bedoeld voor tweedehands en antiek, terwijl andere speciaal bedoeld zijn voor kinderen die hun eigen speelgoed en andere spulletjes willen verkopen. Zin in een stedentrip Parijs? Kijk dan snel op www.stedentripsgoedkoop.nl.

© 2014 Euroracers Vakantiescript | Goedkope Stedentrip Parijs Boeken - StedentripsGoedkoop.nl | Met trots gemaakt door: Vakantie-script.nl