Stedentrip Berlijn Boeken - StedentripsGoedkoop.nl

Stedentrip Berlijn boeken

Wat dacht je van een stedentrip naar Berlijn? Dan ben je op www.stedentripsgoedkoop.nl helemaal aan het juiste adres. Wij kunnen je alvast wat vertellen over de hoogtepunten van de stad. En dat zijn er nogal wat die je kunt ervaren tijdens de stedentrip naar Berlijn!

Bekijk hier het complete overzicht goedkope stedentrips Berlijn...

stedentrip berlijn

Als je eenmaal in Berlijn ben aangekomen, kan jouw indrukwekkende stedentrip beginnen. Er zijn weinig andere steden te vinden waar het contrast tussen het verleden en het heden zó nadrukkelijk aanwezig is. Berlijn is de Duitse hoofdstad en naast een groot aantal culturele zaken zul je hier ook een groot aanbod aan winkels, restaurants waar heerlijke hapjes worden geserveerd, grote en hippe (nacht)clubs, prachtige parken en moderne architectonische gebouwen aantreffen.

Als je van winkelen houdt kun je je hart ophalen in Berlijn. Zo is het fantastisch winkelen aan de Kurfürsterndamm, een grote winkelstraat met bekende en grote kledingwinkels. Maar ook in het KaDeWe vindt je van alles en nog wat. Wist je dat hier het grootste warenhuis van Europa staat?

Houd je meer van kleine winkeltjes en boetiekjes? Ga dan eens een kijkje nemen in de Friedrichstrasse en de wijk Prenzlauer Berg. Ook in de vele zijstraatjes van Berlijn vind je kleinere winkeltjes.

Bij de Brandenburger Tor en de Reichstag werd begonnen met de bouw én de afbraak van de Berlijnse Muur. Het bekendste monument van de stad is de Brandenburger Tor. Op loopafstand van deze boog, waarop de Griekse Godin Victoria in haar strijdwagen zit, ligt de Reichstag. Op dit Berlijnse parlementsgebouw staat een glazen koepel geplaatst waarin je via trappen naar de top kunt lopen.

Jarenlang waren families in Berlijn van elkaar gescheiden door de 45,3km lange, zwaar bewaakte Berlijnse Muur. Pas in 1989 werd begonnen met de Muur af te breken! Alles wat er nog over is van de Muur is de East Side Gallery, een stuk muur van 1200 meter met graffiti en schilderwerken.

Zodra het zonnetje gaat schijnen, gaan de poorten van de 'biertuinen' in Berlijn open en wordt het genieten van een heerlijk verfrissend biertje of een ander heerlijk drankje. Sommige biertuinen hebben een prachtige ligging langs de rivier de Spree. Aan de Spree liggen ook boten met restaurants waar 's avonds, als de temperatuur nog aangenaam is, heerlijk gegeten kan worden.

Bij een stedentrip naar Berlijn mag een echte Duitse maaltijd niet ontbreken. Probeer eens de typische Berlijnse Boulette (gefrituurde gehaktballen) en Berliner Weisse. Berliner Weisse is 'Rote oder grüne' bier, dat ontstaat door de siroop die erin wordt gegoten en ervoor zorgt dat het bier niet zo bitter is. Ook de kruidige currywurst is iets wat je niet mag missen en deze kun je door heel Berlijn vinden.

Fietsen door Berlijn wordt steeds populairder en dat is niet zo gek. Berlijn heeft geen bergen en er staat nauwelijks wind. Ideaal om te fietsen dus! Wel moet je er wel er rekening mee houden dat de afstanden in het centrum groot zijn. In Berlijn kun je fietsen huren vanaf ?10 per dag. Heb je zin om Berlijn zélf te gaan verkennen, boek dan een stedentrip Berlijn bij www.stedentripsgoedkoop.nl

Bekijk hier het complete overzicht goedkope stedentrips Berlijn...

© 2014 Euroracers Vakantiescript | Stedentrip Berlijn Boeken - StedentripsGoedkoop.nl | Met trots gemaakt door: Vakantie-script.nl